Tjedna analiza prometa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\Policija4.jpg

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 11.do 17. studenog. na našem području se dogodilo 15 prometnih nesreća

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 11.do 17. studenog. na našem području se dogodilo 15 prometnih nesreća, 4 s ozlijeđenim osobama u kojim su po 3 osobe teže i lakše ozlijeđene i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 13 se dogodilo na području Šibenika i Vodica , od kojih 4 prometne nesreće u kojima su po 3 osobe teže i lakše ozlijeđene i 9 s materijalnom štetom, dok su na području Drniša zabilježena 2 prometne nesreće s materijalnom štetom.
Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 11, nepoštivanje prednosti prolaska 4, a pregledom događanja prometnih nesreća po satima, ove prometne nesreće su se dogodile u vremenima od 08,00 - 10,00 sati ( 8), 10,00-15,00 sati ( 4)  12,00-14,00 sati ( 3).  Nadalje, gledano prema danima u tjednu ove prometne nesreće najčešće su se događale nedjelja i srijeda (7) i utorak  (1) .  
 
U proteklom tjednu je utvrđeno i sankcionirano 89 prekršaja, od kojih je za istaknuti upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (7), ), nepropisnu brzinu (9), sigurnosni pojas (25) upotreba mobitela tijekom vožnje (7), nepropisno uključivanje isključivanje (4) i tako  dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 7 vozača  i 1 vozilo.
           
Osim toga, u noći 17. studenog oko 1 sat u Šibeniku ,je zatečen 24-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Mazda, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija od 1,83 g/kg. Vozač je uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjena, nakon čega je uz Optužni prijedlog priveden u Prekršajni odjela Općinskom suda u Šibeniku.
 
Upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve  i da ne koriste mobitele tijekom vožnje,  jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.
 

Pisane vijesti