Tjedna analiza prometa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\policija05.jpg

U proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 30.rujna do 06. listopada na našem području se dogodilo 26 prometnih nesreća

U proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 30.rujna do 06. listopada na našem području se dogodilo 26 prometnih nesreća, od toga 6 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe zadobile teške 4 osobe lakše tjelesne ozlijede, a zabilježeno je i 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno 20 prometnih nesreća je zabilježeno na području Postaje prometne policije ( Šibenik i Vodice), od čega 4 s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a 3 lakše ozlijeđene i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Drniša dogodilo se 5 prometnih nesreća, od čega 2 s ozlijeđenim osobama u kojima je po jedna osoba zadobila teže i lakše tjelesne ozlijede i 3 prometne nesreće s materijalnom štetom, dok se na području Knina dogodila samo jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.
 
Kao uzrok nesreća se javlja nepropisna brzina (6), prednost prolaska (1), nepropisna udaljenost (1),  nepropisno skretanje (3), nepropisna vožnja unazad (2), nepropisno uključivanje (1), nepropisno kretanje (6), te ostalo (6).
 
Nadalje, 05. listopada oko 20,35 sati, u Kninu, u Zagrebačkoj ulici, 49-godišnji vozač je zatečen da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Seat, pulskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija je 1,57 g/kg. Vozač je na mjestu prekršaja uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja i protiv njega će biti podnijet Optužni prijedlog.
          
Osim toga, 06. listopada oko 12,40 sati,  na autocesti A1 je zabilježena najveća brzina kretanja od 219 km/h 32-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim automobilom Volkswagen, dubrovačkih registracijskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja uz Prekršajni nalog naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu od 6 500 kuna.
 

Pisane vijesti