Tjedna analiza prometa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\palica na leđinma.jpg

U proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 23. do 29. rujna, prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu na području Policijske uprave šibensko-kninske je evidentirano 25 prometnih nesreća

U proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 23. do 29. rujna, prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu na području Policijske uprave šibensko-kninske je evidentirano 25 prometnih nesreća, od kojih 6 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže i 7 osoba lakše ozlijeđene, te 19 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
Od ukupnog broja ovih prometnih nesreća najviše je zabilježeno na području  nadležnosti Postaje prometne policije Šibenik, odnosno na području Šibenika i Vodica, gdje je zabilježeno ukupno 17 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže a 4 osobe lakše ozlijeđene i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Knina se dogodilo 5 prometnih nesreća, 1 prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom, dok su na području Drniša zabilježene 3 prometne nesreće, od kojih 1 s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba lakše ozlijeđena i 2 prometne nesreće s materijalnom štetom.
 Kao najčešći uzrok nesreća se javlja nepropisna brzina (4), prednost prolaska (3), nepropisna udaljenost (1),  nepropisno skretanje (2), nepropisno okretanje (1), nepropisna vožnja unazad (3), nepropisno obilaženje (2), nepropisno uključivanje (1), nepropisno kretanje (2) te ostale greške vozača (6).
 
U proteklom tjednu je utvrđeno ukupno 178 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (78), nepropisno uključivanje isključivanje (20), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (8), sigurnosni pojas (23)  i tako  dalje, a ujedno je iz prometa isključena 12 vozača  i 5 vozila.
Nadalje, 28.rujna oko 05,30 sati, u Kninu, je zatečen 39-godišnji vozač da u alkoholiziranom stanju upravlja osobnim automobilom Škoda, šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija je 1,62 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja, a potom je uz Optužni prijedlog priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, gdje mu je određena kazna zatvora u trajanju od 15 dana.
        
Osim toga, 26. rujna oko 17,05 sati na autocesti A1 zabilježena je najveća brzina kretanja od 245 km/h 45-godišnjeg češkog državljanina, koji je upravljao osobnim automobilom Mercedes, čeških registracijskih oznaka. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kaznena u ukupnom iznosu od 4 500 kuna.
 

Pisane vijesti