Tjedna analiza prometa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\palica na leđinma.jpg

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu,na području Policijske uprave Šibensko-kninske se dogodilo 19 prometnih nesreća

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 9. do 15. rujna na području Policijske uprave Šibensko-kninske se dogodilo 19 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama i 16 prometne nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama je ozlijeđeno 3 osobe, od kojih 2 teže i jedna  lakše.
 
Od ukupnog broja prometnih nesreća najviše je zabilježeno na području Postaje prometne policije, odnosno na području Šibenika i Vodice, gdje se dogodilo 17 prometnih nesreća i to 3 s ozlijeđenim osobama u kojima su 2 osobe teže i jedna lakše ozlijeđene i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Knina i Drniša se dogodila po jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.
 
Kao uzrok ovih prometnih nesreća se javlja nepropisna brzina (3), prednost prolaska (3), nepropisna udaljenost (1), nepropisno skretanje (3), nepropisna vožnja unazad (4), nepropisno uključivanje (1) te nepropisno kretanje (1) te ostalo (3).
 
 U promatranom vremenu protiv počinitelja prometnih prekršaja ukupno je poduzeto 180 mjera, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (54), nepropisno uključivanje isključivanje (14), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (8), sigurnosni pojas (30), i tako  dalje, a ujedno su iz prometa isključena 14 vozača  i 3 vozila.
 
Osim toga, 14. rujna oko 23,00 sati u Drnišu je zatečen 55-godišnji vozač da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim vozilom šibenskih registracijskih oznaka, kojom prilikom mu je izmjerena koncentracija je 1,87 g/kg alkohola u organizmu. Protiv vozača je podnijet Optužni prijedlog.
 

Pisane vijesti