Tjedna analiza prometa - 13 prometnih nesreća i 223 prometna prekršaja

Slika \PU_SK\slike\vijesti\policija.jpg

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u vremenu od 1 do 7. veljače 2021.g., na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama (3 osobe lakše i 2 teže ozlijeđena) i 8 s materijalnom štetom


Sve prometne nesreće su se dogodile na području Šibenika i Vodica to 8 od kojih 4 s ozlijeđenim osobama (po 2 lakše i teže ozlijeđene) i 4 s materijalnom štetom. Na području Drniša dogodila su se 2 prometne nesreće od kojih 1 s 1 lakše ozlijeđenom osobom i 1 s materijalnom štetom. Na području Knina dogodile su se 3 prometne nesreće s materijalnom štetom.
 
Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, nepropisna brzina – 4, vožnja na nepropisnoj udaljenosti – 1, nepropisno kretanje kolnikom - 2 te ostalo – 6.
 
U proteklom tjednu su utvrđena i sankcionirana ukupno 223 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (68), nekorištenje sigurnosnog pojasa (63), nepropisno uključivanje i isključivanje (20), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (4), upravljanje vozilom prije stjecanja prava i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 7 vozača i 2 vozila.
 
Obzirom na statističke pokazatelje, na i dalje velik broj zatečenih vozača u vožnji nepropisnom brzinom i nekorištenje sigurnosnog pojasa, pozivamo  vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da ne voze ukoliko im je istekla valjanost vozačke ili prometne dozvole, da upale svjetla na vozilu te da ne koriste mobilne telefone tijekom vožnje, jer samo odgovorno ponašanje je garancija sigurnosti u prometu.
 

Pisane vijesti