Tijekom vikenda u nadzoru prometa izmjerena najveća koncentracija alkohola od 3,18 promila

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/alkohol u prometu.jpg

U dva odvojena slučaja vozači su se nakon uočavanja policijskih službenika dali u bijeg. Utvrđeni su prekršaji iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Siverić: vozio s 2.57 promila bez vozačke dozvole

U petak, 23.kolovoza u 11,30 sati u mjestu Siverić, policijski službenici su zaustavili 69-godišnjeg vozača osobnog automobila šibenskih registarskih oznaka, koji je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, te mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,57 promila.

Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola, te je dana 24.kolovoza zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni prijedlog, priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, gdje je rješenjem kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 15 dana.
 
Gradac: vozio s 1.65 promila

U petak, 23. kolovoza u 23 sata u mjestu Gradac, policijski službenici su tijekom kontrole prometa pokušali zaustaviti vozača osobnog vozila šibenskih registarskih oznaka, koji se nakon uočavanja policijskih službenik dao u bijeg. Brzom reakcijom policijskih službenika isti je zaustavljen, kojom prilikom je utvrđeno da je 55-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg.

Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola, te je dana 24.kolovoza zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni prijedlog, priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Dubrava kod Šibenika: upravljao mopedom s 2,08 promila

U petak 23.kolovoza u 23.50 sati u Dubravi kod Šibenika, policijski službenici su zaustavili 65-godišnjaka koji je upravljao mopedom šibenskih registarskih oznaka u vidno alkoholiziranom stanju.

Izvršenim alkotestiranjem kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2.08 g/kg, te je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola.
Temeljem čl. 190. e st. 1. Prekršajnog zakona s 65-godišnjim vozačem je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sklopljen sporazum.

Biočić: vozio s 3,18 promila

U subotu, 24. kolovoza u 21,20 sati u mjestu Biočić, policijski službenici su zaustavili 39- godišnjeg vozača osobnog vozila srpskih nacionalnih oznaka, koji je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 3,18 promila.

Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola, te će dana 25.kolovoza zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz optužni prijedlog, biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Čista Velika: maloljetnik upravljao mopedom prije stjecanja prava i bez zaštitne kacige

U subotu, 24. kolovoza u 22,30 sati u Čistoj Velikoj, policijski službenici su prilikom redovne kontrole prometa uočili vozača mopeda šibenskih registarskih oznaka, koji je upravljao istim bez zaštitne kacige. Prilikom pokušaja zaustavljanja zvučnim i svjetlosnim signalima vozač se dao u bijeg.

Policijski službenici su po zaustavljanju vozača istog legitimirali, kojom prilikom je utvrđeno da je vozač mopeda maloljetnik, koji je upravljao mopedom prije stjecanja prava. Na mjesto događaja pristupila je zakonska skrbnica maloljetnika, kojoj je uručena obavijest o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Brodarica: vozio s 1,38 promila

Danas, 25. kolovoza u 02,00 sata u Brodarici, policijski službenici su zaustavili 25-godišnjeg vozača motocikla šibenskih registarskih oznaka, kojem je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,38 promila.

Također je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu.
Vozač je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola te će se protiv njega zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijeti obavezni prekršajni nalog.
 

Stranica