Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je osumnjičeni upravljao motociklom bez tehničkog pregleda i bez vozačke dozvole

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/policija.jpg

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 38-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog, dok će zbog počinjenog kaznenog djela oštećenje tuđe svari biti podnesena kaznena prijava

FOTO: ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Šibenik su proveli kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom osumnjičenim za počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 24./25. kolovoza u Bilicama,  zbog narušenih međuljudskih odnosa, došao do obiteljske kuće oštećenog te je uporabom tjelesne snage oštetio ulazna dvorišna vrata, poštanski sandučić i ulazna vrata stana, nakon čega je vrtnu stolicu bacio u gumeni bazen.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom cijeni se na iznos od oko 200 eura.

Daljnjim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni dana 3. rujna oko 13.30 sati u Šibeniku, upravljao motociklom bez tehničkog pregleda i za vrijeme dok mu je izdano rješenje o oduzimanju vozačke dozvole.

Tijekom kriminalističkog istraživanja u službenim prostorijama policije, osumnjičeni je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, čime su ostvarena obilježja prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 38-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog, dok će zbog počinjenog kaznenog djela oštećenje tuđe svari biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Priopćenja