Teže ozlijeđen putnik na mopedu

Slika PU_SK/slike/vijesti/policajac_pise_kaznu.jpg

foto: ilustracija

U prometnoj nesreći od 15. rujna oko 9,10 sati u Šibeniku teže je ozlijeđen 31-godišnji putnik na mopedu, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada je 58-godišnja vozačica pri upravljanju osobnim automobilom Suzuki, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se Ulicom bana Josipa Jelačića dolaskom do raskrižja te ceste s Ulicom Put luguša, započela skretanje ulijevo u tu ulicu, a da se nije uvjerila da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu. Uslijed čega je došlo do sudara njezinog vozila motocikla Piaggio zip 100, šibenskih registracijskih oznaka,kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, s kojim je tom cestom upravljao, za sada, nepoznati vozač,  a koji je u trenutku prometne nesreće bio u fazi nepropisnog  pretjecanja tog osobnog automobila, preko središnje neisprekidane linije i u raskrižju. Nakon sudara, za sada, nepoznati vozač zajedno s motociklom i 31-godišnjim putnikom na tom vozilu, koji za vrijeme vožnje nije koristi zaštitnu kacigu na glavi, su pali na kolnik,   a nakon čega u klizanju udaraju u uzdignuti ivičnjak  sa strane kolnika.

Nakon prometne nesreće vozač motocikla zajedno s vozilom je napustio mjesto događaja a da nije pružio pomoć ozlijeđenoj osobi niti o tome obavijesti policiju radi obavljanja očevida

Protiv oba vozača će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.



Pisane vijesti