STOP NASILJU MEĐU DJECOM I MLADIMA! PRIJAVI, NEMOJ ŠUTJETI!

Slika PU_SK/slike/PU/vrs_nas.jpg

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece (19. studenog) , Policijska uprava šibensko-kninska provodi preventivne aktivnosti usmjerene na nasilno ponašanje među djecom i mladima (bullyng) s posebnim naglaskom na nasilje putem

foto: autor crteža Antonio Lučić

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece (19. studenog) , Policijska uprava šibensko-kninska provodi preventivne aktivnosti usmjerene na nasilno ponašanje među djecom i mladima (bullyng) s posebnim naglaskom na nasilje putem medija (cyberbullyng) .

Ovim aktivnostima želimo ukazati na prisutnost ovog problema i njegove posljedice ne samo za žrtve, već i za počinitelje  , a cilj nam je da zajedno s drugim institucijama koje se bave ovom problematikom doprinesemo stvaranju povoljnije klime i jačanju tolerancije među mladima, te da senzibiliziramo javnost za prepoznavanje nasilja,  te poticanje na prijavljivanje svih oblika nasilja.

Slogan ovih preventivnih aktivnosti je „STOP NASILJU MEĐU DJECOM I MLADIMA! PRIJAVI, NEMOJ ŠUTJETI !“

S obzirom da učenici, kako prije, tako i  za vrijeme i nakon nastave često zalaze u pekarnice na području grada, jedna od aktivnosti je otiskivanje slogana , prigodnog crteža i kontakt telefona i adrese elektroničke pošte na koje se nasilje može prijaviti na papirnate vrećice u kojima se uslužuju pekarski proizvodi s ciljem je da se s tim upozna što više mladih, ali i svih građana.

Vrećice će prigodno biti podijeljene  18. studenog 2011.g. pekarnicama u gradu Šibeniku, a veći dio će biti upotrijebljen za pakiranje školskih užina u osnovnim školama.  

Proizvodnju ovih vrećica financirala je Županija šibensko-kninska.

Također,  18. studenog 2011.g. s početkom u 19.00 sati organizirana je tribina u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku za učenike sedmih i osmih razreda gradskih osnovnih škola na temu vršnjačkog nasilja s posebnim osvrtom na nasilje putem elektroničkih medija pod nazivom „ PRIJAVI, NEMOJ ŠUTJETI “ . Na tribini će pored policijskih službenika ove Policijske uprave ( Marinko Šaršanski- policijski službenik za prevenciju , Merica Božić- policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju ) sudjelovati i predstavnici drugih institucija koje se bave ovom problematikom i to:

 -     Sacha Borak, sudac za mladež Općinskog suda u Šibeniku,

 -    Tatjana Ninić- psiholog u Centru za socijalnu skrb Šibenik,

 -    Gina Lugović- psiholog, a ujedno i ravnatelj Obiteljskog centra Županije šibensko-kninske,

 -    Zorana Vrbičić- pedagog u O.Š. „ Juraj Dalmatinac“ ,a ujedno i županijski koordinator za školske preventivne programe.

 Ova tribina će započeti kratkom predstavom glumačke skupine Virko pod nazivom „Zlostavljanac“.

 STOP NASILJU MEĐU DJECOM I MLADIMA! PRIJAVI, NEMOJ ŠUTJETI !   

 Nasilje možete prijaviti na tel. 192 ili na e-mail adresu sibensko-kninska@policija.hr



Stranica