Spriječena dva slučaja krijumčarenja ljudi

Slika \PU_SK\slike\vijesti\apolicajac i vozilo2.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Knin proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad tri državljana BiH i jednim srpskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma

FOTO: Ilustracija
 
U srijedu 18. listopada, u jutarnjim satima, nedaleko Knina zaustavljen je osobni automobil BiH nacionalnih oznaka u kojem se, osim osumnjičenog 27-godišnjaka, nalazilo troje stranih državljana koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske.

Zatim je 24. listopada, u podnevnim satima, nedaleko Drniša, zaustavljen mini-bus BiH nacionalnih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni 32-godišnjak, dok je u mini-busu zatečeno više stranih državljana, a koji su nezakonito ušli na područje Republike Hrvatske. Naknadno je pronađen i 42-godišnji srpski državljanin koji je također osumnjičen za  ovo kazneno djelo kao i 27-godišnjak koji se sumnjiči za pomaganje navedenom dvojcu.
 
Svi strani državljani su tijekom postupanja policije izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok su kaznene prijave dostavljene Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Priopćenja