Sigurna vozačka dozvola

  • Slika \PU_SK\1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon predavanja održan edukativni kviz i nagrađen pobjednik

FOTO: PU šibensko-kninska

U organizaciji agencije Art Hill iz Zagreba, Policijske uprave šibensko-kninske i auto škole Obavezan smjer iz Šibenika, u Ekonomskoj školi u Šibeniku organizirana je edukativna radionica za srednjoškolce u sklopu projekta „Sigurna vozačka dozvola“. Projekt je osmišljen kako bi se osvijestili mladi budući vozači na sve opasnosti koje im prijete kao vozačima i sudionicima u prometu. Razlog za provođenje projekta loša je statistika na razini Hrvatske u kojoj je razvidno kako upravo mladi vozači češće uzrokuju prometne nesreće.

U kratkom predavanju u prostorijama Ekonomske škole koje je srednjoškolcima održao policijski službenik za poslove prometne policije iz Službe za javni red i sigurnost Nikica Božić, istaknuo je četiri ubojice u prometu i potakao mlade na odgovorno sudjelovanje u prometu. Srednjoškolcima je istaknuo kako je jedan od najvećih problema brze vožnje lažni osjećaj da možemo u svakom trenutku upravljati vozilom, za alkohol je rekao kako i manja koncentracija alkohola u krvi vozača potiče na dokazivanje u prometu i činjenje prekršaja (posebno prekoračenja brzine kretanja). Naglasio je također kako nekorištenje sigurnosnog pojasa dovodi to težih posljedica stradavanja u prometu, a korištenje mobilnog telefona za vrijeme upravljanja daje distrakciju na vizualnoj, kognitivnoj, auditivnoj i motoričkoj razini.

U sklopu projekta, uz edukativnu radionicu održan je i kviz „Znanjem do vozačke dozvole", u kojem je sudjelovalo 20 učenika završnih razreda. Za srednjoškolca koji se pokazao najbolji u kvizu znanja i bio najspretniji na poligonu postavljenom na igralištu ispred Ekonomske škole, auto škola Obavezan smjer osigurala je vrijednu nagradu – besplatno polaganje vozačkog ispita za B kategoriju, koju je ove godine osvojila tereza Berač.

Stranica