Šibenik: U prometnoj nesreći dvije osobe zadobile lakše ozljede

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/policija 2.jpg

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv policijskog službenika biti će podnesen obavezni prekršajni nalog

FOTO: ilustracija

U srijedu, 14.kolovoza u 18.20 sati u Šibeniku na državnoj cesti D-8, dogodila se prometna nesreća u kojoj su vozač motocikla i putnica zadobili lakše tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila na način da policijski službenik Policijske uprave šibensko-kninske, izvan službe, upravljajući motociklom šibenskih registarskih oznaka s kojim se u svojstvu putnice nalazila 30-godišnjakinja, vršeći pretjecanje vozila ispred sebe na ravnom i preglednom dijelu ceste , gdje je to dozvoljeno središnjom uzdužnom isprekidanom crtom, a da prometna traka kojom namjerava pretjecati nije slobodna na dovoljnoj udaljenosti tako da bi vodeći računa o razlici između brzine kretanja svojeg vozila za vrijeme pretjecanja i brzine kretanja vozila drugih sudionika u prometu koje namjerava preteći, pretjecanjem ugrozio sigurnost prometa ili omeo promet iz suprotnog smjera, uslijed čega dolazi do sudara lijevog bočnog dijela njegovog motocikla i lijevog bočnog dijela osobnog automobila šibenskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 81-godišnjak.

Od siline udara vozač motocikla zajedno s motociklom i putnicom pada na tlo, uslijed čega  motocikl u klizanju udara u osobni automobil šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak.

Izvršenim alkotestiranjem kod 81-godišnjaka je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,18 g/kg. Kod policijskog službenika nije utvrđena koncentracija alkohola u organizmu.

U Općoj bolnici u Šibeniku policijskom službeniku i putnici su okvalificirane lakše tjelesne ozljede.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv policijskog službenika biti će podnesen obavezni prekršajni nalog.
 

Priopćenja