Šibenik - dovršena kriminalistička istraživanja za dvije prijevare

U Odjelu općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, uspješno su dovršena kriminalistička istraživanja za dvije prijevare

U Odjelu općeg kriminaliteta, Službe kriminalističke policije, je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru na štetu 48-godišnjaka.
Osumnjičeni je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica oštećenog doveo u zabludu da će mu, posuđeni novac dana 13. rujna prošle godine u iznosu od 36.000 kuna, vratiti u dogovorenom roku, o čemu je izdana i potvrda, dok novac osumnjičeni nije vratio do dana podnošenja  prijave, odnosno 17. travnja ove godine.
Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.
 
Također je u istom Odjelu dovršeno kriminalističko istraživanje i nad 33-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru na štetu 63-godišnjaka.
Osumnjičeni je, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi lažnim prikazivanjem činjenica o osiguranju liječenja oštećenog, koji mu je u ime toga 15. prosinca 2018.g. dao  iznos od 66.000 kuna, a koji iznos mu je u protivnom trebao vratiti do 15. lipnja 2019.g.         
Protiv osumnjičenog će također Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava.
 

Pisane vijesti