Sandro Santini imenovan načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske

  • Slika \PU_SK\DSC_0119.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas, 21. rujna, u sjedištu Policijske uprave, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, ispred cijelog kolegija Policijske uprave šibensko-kninske, uručio je Sandru Santiniju Rješenje o imenovanju na mjesto načelnika Policijske uprave šibensko-kninske na mandat od 5 godina

FOTO: PU šibensko-kninska
 
U sali za sastanke Policijske uprave, ispred svih rukovoditelja ustrojstvenih jedinica, dosadašnji načelnik Ivica Kostanić se zahvalio svim rukovoditeljima i djelatnicima na suradnji u proteklih 14 godina koliko je obnašao dužnost načelnika, zahvalio se Ministarstvu u sjedištu na ukazanom povjerenju, napomenuo kako je zadovoljan radom i ostvarenim rezultatima cijele Policijske uprave, da je sretan i ponosan i zaželio svom nasljedniku da Policijska uprava nastavi s ovakvim kontinuitetom rada.
 
Ovom prilikom glavni ravnatelj policije se zahvalio načelniku Kostaniću na svemu što je napravio kao načelnik sa svojim suradnicima, ali je prvenstveno istaknuo zajednički rad svih djelatnika i napomenuo kako dolazi izazovno vrijeme, nove tehnologije i da policija mora uvijek biti spremna pomoći svim građanima. Dodao je kako novi načelnik ima dobro zaleđe u smislu rezultata rada, ali i odgovornost da nastavi istim putem te mu čestitao na imenovanju.
 
Novi načelnik Policijske uprave Sandro Santini se zahvalio na ukazanom povjerenju, dosadašnjem načelniku i svim rukovoditeljima i djelatnicima jer su zajednički rezultati i odigrali važnu ulogu u njegovoj kandidaturi za mjesto načelnika. Napomenuo je važnost kontinuiteta rada i rezultata kao i do sada i da osiguramo povoljno stanje sigurnosti na području cijele policijske uprave.
 
Sandro Santini je rođen 1967.g. u Šibeniku, a u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova je od 1999.g. gdje je primljen kao vježbenik nakon što je 1998.g. završio Pravni fakultet u Zagrebu. Ostvario je tijekom proteklog vremena bogatu policijsku karijeru sa značajnim iskustvom i nizom dužnosti. Obavljao je različite policijske poslove nakon odrađenog vježbeničkog staža i to prvo kao policijski službenik za obradu kriminaliteta u Policijskoj postaji Šibenik, zatim policijski službenik za obradu organiziranog kriminaliteta u Službi kriminalističke policije, pa pomoćnik načelnika za poslove kriminalističke policije u Policijskoj postaji Šibenik te Načelnik Policijske postaje Šibenik, a u prosincu 2008.g. imenovan je zamjenikom načelnika Policijske uprave šibensko-kninske.
 
Zbog iskazane visoke profesionalnosti kojom se osobito pridonosi stanju sigurnosti Republike Hrvatske 2006.g. je dobio prigodnu nagradu Ministarstva unutarnjih poslova, 2005. i 2008.g. je dobio pohvalu načelnika Policijske uprave za iznimne rezultate rada te 2011.g. Spomenicu domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu. Svojim radom i napredovanjem stekao je zvanje Policijski savjetnik.

Pisane vijesti