Rezultati postupanja policijskih službenika Mobilne jedinice prometne policije

Slika \PU_SK\slike\vijesti\Kobre.jpg

Kako bi u što većoj mjeri utjecali na smanjenje prometnih nesreća i podizanja ukupne razine sigurnosti u prometu na što veći nivo, na području PU šibensko-kninske u vremenu od 13. do 17. travnja 2023.g. angažirana je Mobilna jedinica prometne policije iz Ravnateljstva policije, tzv. Kobre

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su tom prilikom utvrdili 105 prometnih prekršaja od kojih izdvajamo:

43 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilima, neregistriranim vozilima i vozilima kojima je isteklo važenje tehničkog pregleda,
10 prekršaja vozača koji su nepropisno koristili mobilni telefon za vrijeme vožnje,
5 prekršaja vozača koji su upravljali vozilom za vrijeme dok im je izrečena mjera zabrane upravljanja,
6 prekršaja vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem droga i alkohola,
8 prekršaja vozača koji nisu koristili sigurnosni pojas u vozilima,
2 prekršaja vozača motocikla koji nisu koristili zaštitnu kacigu i dr. 
 
Zbog navedenih prekršaja iz prometa je isključeno 11 vozača i 43 vozila, 4 vozača su zadržana do otrežnjenja, a 7 vozača je uhićeno i uz Optužni prijedlog privedeno na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.
 
Uz navedene prometne prekršaje policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije u nadzoru prometa na cestama imali su 5 zapljena opojnih droga, od kojih je u 4 slučaja protiv počinitelja podnesen Optužni prijedlog zbog posjedovanja opojnih droga (2,10 gr hašiša, 1,60 gr marihuane, 1 gr kokaina i 0,30 gr hašiša te 4,10 gr amfetamina), dok su započeli postupanje nad 48-godišnjakom kod kojeg je pronađena veća količina droge heroin i marihuane iz jučerašnjeg priopćenja, a koji je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl.190.st.2. Kaznenog zakona.

Priopćenja