Rezultati dvodnevne akcije u prometu

Slika \PU_SK\slike\vijesti\policija 2.jpg

Pozornost je bila usmjerena na vozače teretnih vozila

U cilju sprječavanja prometnih nesreća i posljedica koje proizlaze iz istih, u dane 23. i 24. studenog 2021.g. policijski službenici ove PU su provodili ciljane aktivnosti prema vozačima teretnih vozila dopuštene mase nosivosti iznad 3,5 t kojom prilikom su na više lokacija utvrđena ukupno 34 prekršaja od kojih:
- 26 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu i  
- 8 prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa od kojih izdvajamo 6 prekršaja tehničke neispravnosti vozila i 2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Sukladno navedenim rezultatima apeliramo na vozače teretnih vozila da ubuduće brinu o tehničkoj ispravnosti svojih vozila, vremenima upravljanja vozilom i odmorima jer svaka karika u lancu sigurnog upravljanja vozilima je bitna kako ne bi došlo do najtežih prometnih nesreća.
Kako smo ranije i najavljivali, akcije u prometu će se nastaviti do kraja godine, kako ciljane koje ćemo najavljivati tako i pojedinačne koje će se poduzimati ovisno o analizama.

Priopćenja