Rezultati akcije u prometu-korištenje sigurnosnog pojasa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\auto i palica.jpg

Jučer, 12. ožujka u vremenu od 9 do 13 sati na području Policijske uprave šibensko-kninske je intenzivnije provedena ciljana akcije u prometu usmjerena na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa vozača i putnika, koje se provodi tijekom ovog tjedna

U jučerašnjoj akciji su kontrolirane 94 osobe, 56 vozila, kojom prilikom su utvrđena 54 prekršaja, od kojih 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu, 6 vožnja tereta većeg od dozvoljenog, po 2 prekršaja tehničke neispravnosti vozila i skretanje suprotno znaku i po jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje, istek vozačke dozvole, nepropisno pretjecanje i ne zaustavljanje na znak policijskog službenika.

Tijekom akcije u prometu u Šibeniku u Ulici trg Andrije Hebranga je zatečen 23-godišnjak, da prije stjecanja prava na upravljanje, upravlja motociklom Yamaha, šibenskih registracijskih oznaka, krećući se u suprotnom smjeru. Tom prilikom 23-godišnjak je odbio test na droge i kode sebe nije imamo osobnu iskaznicu, zbog čega je priveden u službene prostorije Postaje prometne policije Šibenik.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je, uz Optužni prijedlog, kojim je od strane policije, Sudu predložena kazna od 60 dana zatvora i novčana kazna od 22.000 kuna, priveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.
Na sudu je okrivljenom 23-godišnjaku određeno zadržavanje od 10 dana zatvora do donošenja konačne presude, temeljem čega je isti predan u zatvor u Šibeniku. 
 
U cilju podizanja razine sigurnosti u prometu upozoravamo vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve  i da ne koriste mobitele tijekom vožnje,  jer je to garant njihove sigurnosti, a isto tako i sigurnosti svih drugih sudionika u prometu.
               
 

Pisane vijesti