Rezultati akcije u prometu

Slika PU_SK/slike/vijesti/policajac_promet.jpg

foto: ilustracija

U noći 22./23. rujna u vremenu od 23 do 5 sati na našem području je  provedena ciljana preventivno-represivna akcija usmjerena na suzbijanje najtežih prekršaja u prometu,  posebno vožnje u alkoholiziranom stanju.

Tijekom akcije je kontrolirano 186 vozila, i tom prilikom su utvrđena ukupno 33 prekršaja, od kojih 6  zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, 2 zbog odbijanja podvrgavanju testa na droge, 4 zbog vožnje nepropisnom brzinom, 18 zbog nekorištenje sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja zbog vožnje u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije i  1 ostali prekršaj. Tijekom ovog postupanje iz prometa je isključeno 6 vozača  i jedno vozilo.  

Obzirom na činjenicu da je akcija trajala samo 5 sati, statistički pokazatelji ove akcije, pokazuju da je dosta vozača i vozila 186 kontrolirano i svi oni su tom prilikom upoznati s akcijom, što upućuje na činjenicu da je ova akcija imala preventivan karakter, a što je i krajnji cilj svake policijske akcije. Međutim osim preventivnog, ova akcija je imala i represivan karakter na što upućuje broj utvrđenih prekršaja, posebno teških prekršaja, jer i represija je vid prevencije u odnosu na neodgovorne sudionike u prometu. 

 Pozivamoi ponovno upozoravamo vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele,  jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.



Pisane vijesti