Rezultati akcije u prometu

Jučer, 12. veljače između 8 i 12 na našem području je provedena ciljana preventivno-represivna akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja vozača prema pješacima i prekršaja pješaka, kojom prilikom je kontrolirano 119 osoba, 89 vozila, kada su utvrđena ukupno 83 prekršaja, od kojih 32 prekršaja oduzimanja prednosti pješaku, 14 prekršaja pješaka, 12  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 2 zbog nenošenja vozačke dozvole i 13 ostalih prekršaja.
         
Obzirom na činjenicu da je akcija trajala samo 4 sati, statistički pokazatelji ove akcije, u odnosu na broj kontroliranih osoba i vozila upućuje na činjenicu da je ovom akcijom svaka osoba i vozač, te ostali putnici u vozilima, od strane policijskih službenika bili upoznati o ovoj akciji, akcija je imala preventivan karakter, a što je i krajnji cilj svake policijske akcije, tim više jer ih najavljujemo putem medija.
Osim preventivnog, ova akcija je imala i represivan karakter na što upućuje ukupan broj utvrđenih prekršaja, posebno ciljanih prekršaja, jer i represija je vid prevencije u odnosu na neodgovorne sudionike u prometu. 
         
Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu, a posebno vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele, jer samo takvim ponašanjem doprinose, kako svojoj, tako i sigurnosti svih sudionike u prometu.
 

Stranica