Rezultati akcije u prometu

Slika \PU_SK\slike\vijesti\policija05.jpg

U petak, 7. prosinca između 12 i 17 sati na našem području je provedena ciljana preventivno-represivna akcija usmjerena na suzbijanje prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila. kada je kontrolirano 126 vozila, i tom prilikom je utvrđeno 39 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 29 prekršaja nepropisne brzine, 3 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 7 ostalih prekršaja.                    

Obzirom na činjenicu da je akcija trajala samo 5 sati, statistički pokazatelji ove akcije, u odnosu na broj kontroliranih vozila, upućuje na činjenicu da je ova akcija imala preventivan karakter, a što je i krajnji cilj svake policijske akcije, tim više jer ih najavljujemo putem medija. Osim preventivnog, ova akcija je imala i represivan karakter na što upućuje broj utvrđenih prekršaja, posebno ciljanih prekršaja, jer i represija je vid prevencije u odnosu na neodgovorne sudionike u prometu. 
         
Pozivamo i upozoravamo vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige i da tijekom vožnje ne koriste mobitele,  jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.

Stranica