Proslavljen Sv. Luka evanđelist, zaštitnik policijske uprave

  • Slika \PU_SK\Galerije\2023\Sv Luka\IMG_6523.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Skradinu je svečano obilježen dan zaštitnika Policijske uprave šibensko-kninske

FOTO: PU šibensko-kninska

U petak 20. listopada u 11,00 sati u crkvi Porođenja Blažene Djevice Marije (Mala Gospa) u Skradinu je svečano obilježen dan zaštitnika Policijske kapelanije „Sv. Luka Evanđelista“ koja je uspostavljena 18.10.2010.g. 

Svečano euharistijsko slavlje, uz koncelebraciju policijskih kapelana iz susjednih policijskih uprava i posebno policijskog kapelana naše Policijske uprave don Darka Poljaka, predvodio je otac biskup monsinjor Tomislav Rogić, a svečanosti su uz predstavnike MUP-a RH, Policijske uprave šibensko-kninske i Grada Skradina, prisustvovali biskup u miru monsinjor Ante Ivas i svećenici biskupskog ordinarijata Šibenik.

U svojoj propovijedi biskup je prisutnima približio pročitani odlomak Lukina evanđelja koji donosi zgodu kada Isus šalje čak 72 svoja učenika da idu pred njim u mjesta kamo je kanio doći, da mu priprave put. Govori o tome da je žetva velika, a radnika malo! Crkva u tim Isusovim riječima uvijek prepoznaje poticaj da se molimo da nam ne uzmanjka dobrih ljudi, svećenika koji će naviještati Božju Riječ, a u današnjoj zgodi mogli bi to pretvoriti i u molitvu da uvijek imamo dobrih policajaca koji će braniti i čuvati čovjeka današnjice.

Na kraju misnog slavlja biskup je načelniku Sandru Santiniju i njegovom zamjeniku Ivici Kostanić, kao zahvalu za dobru suradnju, uručio srebrnjak izrađen povodom obljetnice 725 godina osnutka Šibenske biskupije.

Pisane vijesti