Prometna nesreća s više ozlijeđenih osoba

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/1 vozilo slika.jpg

Dana 13. svibnja u 07,50 sati na cesti A-1 kod odvojka za Industrijsku zonu Podi dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede a jedna osoba je zadobila lakšu tjelesnu ozljedu

FOTO: ilustracija
 
Prometna nesreća se dogodila na način da je 38-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom splitskih registarskih oznaka, na ravnom dijelu ceste nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, nakon čega vozilom prelazi u prometnu traku namijenjenu za prilaz čvoru Podi Šibenik, uslijed čega vozilom udara u metalno zaštitnu ogradu  te izliječe van kolnika na zemljano kamenu površinu 2 metra ispod razine kolnika.
U Općoj bolnici u Šibeniku 38-godišnjem vozaču i dvojici putnika 21-godišnjaku i 37-godišnjaku su konstatirane teške tjelesne ozljede, dok su 36-godišnjem putniku konstatirane lakše tjelesne ozljede.
Utvrđeno je da vozač i putnici nisu koristili sigurnosni pojas, dok je za kod vozača testiranjem utvrđena prisutnost droge u organizmu.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 38-godišnjeg vozača i putnika je podnesen Obavezni prekršajni nalog.
 
 

Priopćenja