Prometna nesreća s teškom tjelesnom ozljedom

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/Bljeskalica.jpg

Dana 26. ožujka oko 10,30 sati u na državnoj cesti D-8 u Pirovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede dok su dvije osobe lakše ozlijeđene

FOTO:ilustracija
 
Prometna nesreća se dogodila na način da je 25-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, kojom prilikom nije koristio sigurnosni pojas, na ravnom djelu ceste nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, uslijed čega dolazi do sudara njegovog vozila i osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljala 72-godišnjakinja, koja se uključivala u promet s makadamske ceste na državnu cestu D-8, a da nije propustila sva vozila koja se kreču državnom cestom.
Od siline udara, osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnjak odbija se i udara u metalnu zaštitnu ogradu, nakon čega izlijeće van kolnika.
 
U Općoj bolnici u Šibeniku 72-godišnjakinji su konstatirane teške tjelesne ozljede te je zadržana na bolničkom liječenju, dok su 25-godišnjem vozaču i putniku konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv 25-godišnjeg vozača podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
Protiv 72-godišnje vozačice zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen je obvezni prekršajni nalog.

Priopćenja