Prometna nesreća na skretanju kod Goriša

Slika \PU_SK\slike\vijesti\auto_policija04.jpg

U prometnoj nesreći koja se 21. lipnja oko 18,20 sati dogodila na državnoj cesti D-33 kod skretanja za Goriš teže je ozlijeđen 25-godišnjak

FOTO: MUP

Do prometne nesreće je došlo na način da 38-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Volkswagen šibenskih registarskih oznaka, vozilom započinje radnju skretanja ulijevo u smjeru mjesta Goriš, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. U tom trenutku u njega udara osobni automobil Mercedes šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 25-godišnjak koji je u trenutku sudara bio u fazi pretjecanja Volkswagena preko pune neisprekidane linije. Od udara se Mercedes prevrnuo, a teške tjelesne ozljede je zadobio 25-godišnji vozač Mercedesa i putnik-dijete iz Mercedesa dok je lakše ozljede zadobio 38-godišnji vozač Volkswagena.

Osumnjičeni 38-godišnjak je, zbog izazivanja prometne nesreće, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Priopćenja