Promet: Mladi vozač nakon više počinjenih prometnih prekršaja odbio testiranje na drogu, dok je drugi vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1.27 promila

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/policija 55.jpg

Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima su ugrožavali sigurnost cestovnog prometa, obojica vozača kažnjeni su novčanom kaznom, dok je 19-godišnjaku izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju od 3 mjeseca

FOTO: ilustracija

Šibenik: 19-godišnjak se nepropisno prestojio i nepropisno pretjecao nakon čega je odbio testiranje na drogu

​U petak, 13.rujna u 21,30 sati na državnoj cesti D-8, iz pravca Vodica prema Šibeniku, 19-godišnjak je upravljajući osobnim vozilom šibenskih registarskih oznaka na semaforiziranom raskrižju izvršio nepropisno prestrojavanje te pretjecanje drugog vozila preko neisprekidane uzdužne linije.

Policijski službenici Postaje prometne policije Šibenik su zaustavili mladog vozača, koji se tijekom policijskog postupanja odbio podvrgnuti preliminarnom testiranju na prisutnosti opojnih droga i lijekova u organizmu.

Temeljem čl. 190 st. 1. Prekršajnog zakona s vozačem je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sklopljen sporazum o novčanoj kazni na iznos od 1470 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima "B" kategorije u trajanju od 3 mjeseca.
 
Šibenik: upravljao vozilom s 1.27 promila

Jučer, 14. rujna u 23,15 sati u Šibeniku, policijski službenici Policijske postaje Šibenik su tijekom redovne kontrole prometa zaustavili 34-godišnjeg državljanina Nepala, koji je upravljao osobnim vozilom šibenskih registarskih oznaka.

Vozaču je utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,27 g/kg, nakon čega je priveden i smješten u službene prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 34-godišnjaka je podnesen obavezni prekršajni nalog na novčani iznos od 660 eura.
 
 
 

Stranica