Program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje Postani policajac/policajka

  • Slika \PU_SK\Galerije\2023\Postani policajac\Konf 1.jpg
  • Slika

Načelnik PU šibensko-kninske Sandro Santini, zamjenik Ivica Kostanić i predstavnik zatvora u Šibeniku Dragan Mrković predstavili su Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te za zanimanje pravosudni policajac

FOTO: PU šibensko-kninska

Načelnik Santini naglasio je je Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo natječaj za upis 350 polaznika u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih. Policijska škola "Josip Jović" provodi školovanje za zanimanje policajac/policajka preko Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i kroz program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. Natječaj je raspisan 17. travnja i prijave su do 15. kolovoza. Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih započet će najranije 25. rujna 2023., a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave, odnosno u ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe. 
 

Kampanja o Programu je predviđena u dvije faze o kojima je govorio zamjenik načelnika Ivica Kostanić koji je istaknuo da je prvo bila promocija u svim osnovnim i srednjim školama u Šibensko-kninskoj županiji, a druga faza su Dani otvorenih vrata koji će se 20. i 21. travnja održati u Šibeniku i Kninu. Cilj je promovirati policijsko zanimanje koje je dinamično i zanimljivo i zainteresirati što više osoba da se uključe u program i postanu policajci.

Na obje lokacije biti će izloženi oprema, tehnika i sredstva za rad svih rodova policije (temeljna policija, kriminalistička policija, prometna policija, interventna jedinica policije) kojima se policijski službenici koriste u svakodnevnom obavljanju svojih poslova. Također, policijski službenici Interventne jedinice policije prezentirat će vještine i građani će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe policijskih demo timova koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem te primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

U sklopu programa predviđene su i pokazne vježbe odnosno način rada sa službenim psima, kako za detekciju droga tako i psa-napadača koji je prvenstveno usmjeren na uspostavljanje narušenog javnog reda i mira u većem obimu. Nakon svih prezentacija, na postavljenom poligonu će biti pokazna vježba koja se izvodi prilikom testiranja kandidata na Policijskoj akademiji i koji će zainteresirani srednjoškolci uz stručnu pomoć moći proći i približiti si koje motoričke sposobnosti su im potrebne za kandidaturu.
 



Stranica