Privođenja zbog prometnih prekršaja

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/FOTO_ MUP-mjerenje brzine.jpg

U posljednjih pet dana izdvajamo četiri događaja gdje su vozači uz optužni prijedlog privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku

FOTO: ilustracija

-dana 24.ožujka u 16,45 sati policijski službenici su u mjestu Vrbnik, na državnoj cesti D-33, zaustavili osobno vozilo šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak, čija je zabilježena najveća brzina kretanja od 141 km/h. Utvrđeno je da je vozač upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 24- godišnjak je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku, gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

-dana 27. ožujka u 11,25 sati u Vodicama  prilikom kontrole prometa od strane policijskih službenika, zaustavljen je 43- godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih bodova.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 43- godišnjak je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku

-dana 27. ožujka u 18,50 sati u na cesti D-8 u Šibeniku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede. Prometna nesreća se dogodila na način da je 49-godišnjak kojem je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,65 g/kg, upravljao osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka, za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola, na ravnom djelu ceste nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, uslijed čega vozilom nalijeće na osobni automobil šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnja, koji se u trenutku prometne nesreće nalazio zaustavljen kao zadnji u koloni vozila poradi upaljenog crvenog svijetla na semaforu privremene regulacije prometa. Od siline sudara, vozilo kojim je upravlja 26-godišnjak se odbija prema naprijed, te udara u zaustavljeni osobni automobil šibenskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnjak, koji je također bio zaustavljen zbog crvenog svijetla privremene regulacije prometa.
U Općoj bolnici u Šibeniku 53-godišnjem vozaču konstatirane su lakše tjelesne ozljede.
 
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta 49-godišnjem vozaču privremeno je oduzeto vozilo sa pripadajućim kontakt ključem do donošenja odluke o prekršaju.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 49-godišnjak je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku

-dana 27. ožujka u 17,30 sati u  Vodicama Ulica Artina, dogodila se prometna nesreća bez ozlijeđenih osoba, kojom prilikom je kod 53-godišnjeg vozača, državljanina Bosne i Hercegovine, izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 0,91 g/kg, te je utvrđeno da je upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 53-godišnjak je uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.
                                                                                              
 

Priopćenja