Privođenja zbog prometnih prekršaja

Slika /PU_SK/slike/vijesti/palica na leđinma.jpg

Prilikom kontrole prometa u dva odvojena slučaja vozači su odbili preliminarno testiranje na prisutnost droga u organizmu

FOTO: ilustracija

Dana 20. svibnja u 16,15 sati u Kninu, prilikom kontrole prometa od strane policijskih službenika, zaustavljen je 42-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, koji se prethodno na znak „stop policija“ nije zaustavio. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola u krvi od 0,48 g/kg, te mu je ponuđeno preliminarno testiranje na prisutnost droga u organizmu, što je odbio. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.
                                                                                                       
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 42- godišnjak je uz Optužni prijedlog priveden na Općinski sud, stalna služba Knin.
 
Dana 20. svibnja u 21,40 sati u Šibeniku, prilikom kontrole prometa od strane policijskih službenika zaustavljen je 21-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, kojom prilikom je svojim ponašanjem odavao sumnju da se nalazi pod utjecajem droga, pa mu je ponuđeno preliminarno testiranje na prisutnost droga u organizmu, što je odbio.

Vozač je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Priopćenja