Prisila prema službenoj osobi i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Slika /PU_SK/Galerije/IMG-20240715-WA0008.jpg

Nakon provedenog istraživanja 33-godišnji državljanin Italije predan je pritvorskom nadzorniku

FOTO: PU

​Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga su proveli kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Italije osumnjičenim za počinjenje kaznenih djela Prisila prema službenoj osobi i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su u nedjelju, 14.srpnja u 23,00 sata u mjestu Tisno, na parking prostoru uočili mušku osobu sumnjivog ponašanja, koja se nalazila na mopedu u pogonu šibenskih registarskih oznaka. Prilikom postupanja policijskih službenika, osumnjičeni 33-godišnjak je u namjeri bijega prednjim dijelom mopeda udario u noge policijskog službenika, a potom je zbog neprilagođene brzine i uskog parkirnog prostora izgubio nadzor nad upravljačem, uslijed čega je zajedno s mopedom pao na tlo.

Brzom intervencijom policije nad osumnjičenim 33-godišnjim državljaninom Italije su uporabljene sredstva prisile-tjelesna snaga i sredstva za vezivanje, kojom prilikom je kod osumnjičenog pronađeno pet prozirnih pvc paketića sa sadržajem kemijske droga mdma u ukupnoj količini od 3,5 grama, te novac.

U sklopu istraživanja, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, obavljena je pretraga apartmana u Tisnom u kojem osumnjičeni boravi, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto:
  • jedna pvc vrećica u kojoj se nalazi 14 pvc vrećica droge mdma  bruto težina od 0,8 grama,
  • 18 pvc vrećica s drogom kokain bruto težine od 0,8 grama,
  • 20 pvc vrećica s drogom ketamin bruto težine 0,7 grama,
  • 4 pvc vrećica s drogom hašiš bruto težine od 7.2 grama,
  • jedna pvc vrećica droge 2cb bruto težine 0,4 grama
  • i  veći novčani iznos.
 
Nakon dovršenog istraživanja 33-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Priopćenja