Preventivne aktivnosti policije u sklopu kampanje „Web heroj“

  • Slika /PU_SK/Galerije/meterize 2.jpg
  • Slika
  • Slika

U sklopu preventivne kampanje Web heroj provele su se aktivnosti u školama Šibensko-kninske županije

FOTO: PU

U sklopu projekta Europske unije „Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta“ i provođenja preventivne kampanje „Web heroj“ provedene su aktivnosti u školama Šibensko-kninske županije tijekom protekla dva tjedna. Aktivnosti u školama provedene su kroz predavanja i radionice, gdje je policijski službenik za prevenciju upoznavao učenike s pojavnim oblicima internetskih prijevara. Na radionicama učenicima su bile prezentirane internetske prijevare, te su educirani kako postupati i kako se zaštititi da ne bi postali žrtvom istih.

U provedbi ove kampanje sudjelovali su šesti i osmi razredi iz Osnovne škole dr. Franje Tuđmana i Osnovne škole Domovinske zahvalnosti u Kninu, drugi i treći razredi Ekonomske škole, peti i sedmi razredi iz Osnovne škole Murterski škoji, te sedmi i osmi razredi iz Osnovne škole Meterize. Tijekom predavanja osmim razredima Osnovne škole Meterize učenici su upoznati i s kampanjom Postani policajac/policajka. Uručene su im brošure te su im pojašnjene obveze i odgovornosti policijskog posla, kao i uvjeti školovanja i prijma u policijsku službu.

Na provedenim predavanjima i radionicama sudjelovalo je 356 učenika osnovnih škola i 41 učenik srednje škole. Svim sudionicama podijeljeni su promotivni materijali u vidu brošura, majica, kapa, kemijskih olovaka i usb memorijskih stickova.

Pisane vijesti