Pregled dnevnih događaja

Proteklog dana na našem području od značajnijih sigurnosnih događaja je prijavljena krađa i računalna prijevara, kako slijedi:

- dana 30. lipnja/1.srpnja u Pirovcu, nepoznati je počinitelj 60-godišnjaku iz dvorišta obiteljske kuće otuđio moped šibenskih registarskih oznaka, čime je počinjena materijalna šteta u iznosu od oko 2.600 eura,

- dana 07. svibnja na širem području Drniša, nepoznati je počinitelj na štetu 39-godišnjaka počinio kazneno djelo računalne prijevare. Naime, oštećeni je zaprimio telefonski poziv od njemu nepoznate osobe, kojom prilikom je doveden u zabludu da je na bitcoin računu zaradio novčani iznos od 15.000 eura te je od istog zaraženo da putem Internet bankarstva autorizira nekoliko transakcija kako bi se novac prebacio na njegov račun, šta je oštećeni učinio. Potom je provjerom stanja računa shvatio da je na njegovo ime podignut kredit u iznosu od 14.800 eura te da je račun terećen za iznos od 1.300 eura.
 
Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju njihovog otkrivanja.
 

Priopćenja