Pregled dnevnih događaja

Proteklog dana na našem području od značajnijih sigurnosnih događaja su prijavljene teška krađa, krađe i računalna prijevara, kako slijedi:

- dana 18. prosinca u Kninu nepoznati je počinitelj pomoću podesnog alata skinuo i otuđio više dijelova s parkiranog osobnog automobila šibenskih registarskih oznak vlasništvo 57- godišnjaka, čime je počinjena materijalna šteta oko 300 eura,
- u vremenskom razdoblju od 18./28. prosinca u Kistanjama nepoznati je počinitelj  45- godišnjaku iz dvorišta otuđio neobrađeni kamen, čime je počinjena materijalna šteta od oko 2000 eura,
- u vremenskom razdoblju od 01./ 22. prosinca u općini Biskupija nepoznati je počinitelj 52-godišnjaku s poljoprivrednog zemljišta otuđio pumpu za vodu, čime je počinjena materijalna šteta od oko 1000 eura.
- dana 28. prosinca u Policijskoj postaji Vodice prijavljeno je kazneno djelo računalne prijevare koje je počinjeno na način da je oštećeni 66- godišnjak preko internetske stranice tijekom mjeseca listopada i studenog u više navrata nepoznatoj osobi poradi investiranja, trgovanja na burzi uplatio novčani iznos od 7.900 eura, te do današnjeg dana nije dobio uplatu ostvarene dobiti, dok je nepoznati počinitelj prekinuo korespondenciju.
 
Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska predmeta.                                
 

Priopćenja