Predstavljena modernizirana kampanja „Manje oružja, manje tragedija“

Slika \PU_SK\slike\vijesti\plakat.jpg

Danas je u prostorijama Policijske uprave na konferenciji za medije predstavljena modernizirana kampanja Manje oružja, manje tragedija

Radi se o kampanji koja neprekidno traje od 1. rujna 2007.g., proglašena je najuspješnijom kampanjom ove vrste u povijesti Ujedinjenih naroda (tadašnji stalni predstavnik UNDP-a Yuri Afanasiev je za akciju „Manje oružja, manje tragedija“ rekao kako je riječ o najučinkovitijoj kampanji u prikupljanju oružja u povijesti UN-a).

Kampanju je predstavio načelnik Policijske uprave g. Ivica Kostanić koji je naglasio kako je u vremenu trajanja navedene akcije (kontinuirano od 1. rujna 2007.g. pa do 31. prosinca 2020.g.) na području Policijske uprave šibensko-kninske dragovoljno je predano:
- 2.366 komada raznog vatrenog oružja,
- 138.509 komada raznog streljiva i
- 611,1 kilogram eksploziva.

Također je naglasio kako se pozivaju građani koji posjeduju bilo kakvo oružje ili na njega slučajno naiđu da odmah kontaktiraju policiju na broj 112 ili se jave u najbližu Policijsku postaju, ali pri tom naglasivši da građani nikako ne diraju oružje sami kako bi se izbjegle tragedije zbog nestručnog rukovanja ili znatiželje.

Napomenuo je kako svaka dobrovoljna predaja oružja ne podliježe nikakvim prekršajnim ili kaznenim sankcijama, a po oružje dolaze policijski službenici pirotehničari u civilnom automobilu kako ne bi privlačili pozornost.

Načelnik Kostanić je na kraju apelirao na sve građane vrate sve što posjeduju ili imaju skriveno po kućama i na drugim mjestima jer je to jamstvo da se ne događaju tragične situacije posebno naglasivši da je rat završio i da im oružje nije potrebno jer je policija ta koja provodi red i mir i brine se za sigurnost svih.
 

Pisane vijesti