Predavanja na temu "Vršnjačko nasilje u školama"

Slika \PU_SK\slike\Živim život bez nasilja.jpg

U sklopu Nacionalnog projekta Živim život bez nasilja, policijski službenik za prevenciju ove Policijske uprave Goran Jakovljević nastavio je rad s edukativnim predavanjima na temu sprječavanja i suzbijanja nasilja

FOTO: Ilustracija

Službenik za prevenciju Policijske uprave Šibensko kninske održao je edukativna predavanja o vršnjačkom nasilju i njegovim posljedicama u četiri škole i to:
- 28. listopada i 4. studenog u Osnovnoj školi „Vidici“ u Šibeniku učenicima osmih razreda,
- 3. studenog u Osnovnoj školi u Čistoj Velikoj učenicima 5. i 6. razreda, 
- 5. studenog u Osnovnoj školi u Primoštenu učenicima 7. i 8. razreda i
- 6. studenog u Osnovnoj školi Rogoznici učenicima 7. i 8. razreda.

Predavanje je održano u sklopu provođenja nacionalnog preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“ kako bi se školsku djecu potaknulo na aktivno promišljanje o negativnostima vršnjačkog nasilja, a ukupno su na predavanjima bila prisutna 153 učenika.

Tom prilikom učenicima je ukazano na pojavne oblike, načine suzbijanja i prevenciju, kao i kazneno-pravnu zaštitu u pogledu ove vrste nasilja. Tijekom predavanja učenici su interaktivno sudjelovali  u diskusiji o njihovim iskustvima i posljedicama vršnjačkog nasilja među mladima. Također, na predavanju su učenici upoznati i s elektroničkim nasiljem, kako ga prepoznati, s naglaskom na oprez u korištenju mobitela i interneta u svakodnevnoj komunikaciji.

Učenici su bili vrlo aktivni te su pokazali veliko zanimanje za ovu tematiku, kao i da su vrlo dobro upoznati s problemom nasilja među mladima. Inače, vršnjačko nasilje se često događa u školi i to za vrijeme odmora u učionici, na hodniku ili u dvorištu.

Pisane vijesti