Poziv na testiranje kandidata/kinja

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/zastave policija i rh.jpg

Pozivaju se na testiranje kandidati/kinje koji ispunjavaju formalne uvjete iz Javnog natječaja za prijem u državnu službu na neodređeno vrijeme u Policijsku upravu šibensko-kninsku objavljen 14. veljače 2024.g

FOTO: MUP

Komisija za provedbu javnog natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu šibensko-kninsku,  objavljuje
 
POZIV NA TESTIRANJE
KANDIDATIMA/KINJAMA
 
koji/e su podnijeli/e pravodobne i potpune prijave te ispunjavaju formalne uvjete iz Javnog natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme u Policijsku upravu šibensko-kninsku, objavljenog 14. veljače 2024. godine u „Narodnim novinama” broj 18/2024, na web stranicama Ministarstva pravosuđa i uprave, Policijske uprave šibensko-kninske i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, za radna  mjesta:

1. POLICIJSKA POSTAJA KNIN
- policijski službenik za zaštitu granice - 1 izvršitelj/ica
 
2. POSTAJA POMORSKE POLICIJE ŠIBENIK
- policijski službenik - mornar- 2 izvršitelja/ice
 
 
  • Testiranje će se održati  dana 21. ožujka 2024. godine (četvrtak) u prostorijama Policijske uprave šibensko-kninske, Šibenik, Velimira Škorpika 5 (Mandalina), na I. katu (sala za sastanke), s početkom u 11,00 sati.

KANDIDATI/KINJE KOJI/E UDOVOLJAVAJU UVJETIMA IZ JAVNOG NATJEČAJA I KOJI SE POZIVAJU NA TESTIRANJE, O TOME ĆE BITI OBAVIJEŠTENI OSOBNO TELEFONSKIM PUTEM.
 
Pravni izvori za pripremu kandidata za testiranje objavljeni su na web stranici Policijske uprave šibensko-kninske https://sibensko-kninska-policija.gov.hr istovremeno s objavom javnog natječaja.
 
Kandidati/kinje koji nisu podnijeli/e pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatraju se kandidatima/kinjama prijavljenim na javni natječaj te će im biti dostavljena pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatraju kandidatom/kinjama prijavljenim na javni natječaj. Obavijest će im biti dostavljena putem elektroničke pošte, a ukoliko u prijavi nisu naveli e-mail adresu, obavijest će im biti dostavljena poštanskom službom.
           
Sve dodatne informacije kandidati/kinje mogu dobiti na broj telefona 022/347-214.  
 
PRAVILA TESTIRANJA
 
Po dolasku na testiranje, od kandidata/kinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/kinje koji/e ne mogu dokazati identitet, osobe za koje je utvrđeno da ne ispunjavaju formalne uvjete propisane javnim natječajem kao i osobe za koje se utvrdida nisu podnijele prijavu na javni natječaj za radna mjesta za koje se obavlja testiranje, ne mogu pristupiti testiranju.
NAPOMENA: Kandidati/kinje koji dođu u zgradu gdje se održava testiranje nakon vremena određenog za početak testiranja, neće moći pristupiti testiranju.
Po utvrđivanju identiteta kandidata/kinja, isti će biti upućeni u dvoranu gdje će se održavati testiranje.
 
Testiranje se sastoji od pisane provjere znanja za koju se dodjeljuje od 0 do 10 bodova. Smatra se da su kandidati/kinje zadovoljili/e na testiranju ako su dobili/e najmanje 5 bodova.
 
Za vrijeme testiranja nije dopušteno:
  •  koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama;
  •  koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva;
  •  napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija bez odobrenja osobe koja provodi testiranje;
  •  razgovarati s ostalim kandidatima/kinjama niti na drugi način remetiti koncentraciju kandidata/kinja.

Ukoliko pojedini kandidat/kinja prekrši pravila bit će udaljen/a s provjere znanja, a njegov/njezin rezultat Komisija neće priznati niti ocijeniti.
 
 
NAPOMENA: Za vrijeme boravka u prostorijama gdje se održava testiranje kandidati/kinje su dužni/e poštivati kućni red i postupati prema uputama Komisije za provedbu natječaja. U slučaju kršenja kućnog reda i nepridržavanja uputa službenih osoba, kandidati/kinje će biti upozoreni/e na primjeren način, a ako se i dalje nastave neprimjereno ponašati bit će udaljeni/e s testiranja te će se smatrati da su odustali/e od daljnjeg postupka testiranja.
 
 
Na razgovor (intervju) će se pozvati  kandidati/kinje koji su na testiranju ostvarili najmanje 5 bodova. Komisija kroz razgovor (intervju) s kandidatima/kinjama utvrđuje znanja, sposobnosti i vještine, interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata/kinja za rad u državnoj službi te rezultate ostvarene u njihovu dosadašnjem radu. Rezultati razgovora (intervjua) boduju se na isti način kao i testiranje odnosno  svakom pojedinom kandidatu/kinji se dodjeljuje određeni broj bodova od 0 do 10. Smatra se da su kandidati/kinje zadovoljili/e na razgovoru (intervjuu) ako su dobili/e najmanje 5 bodova.

Razgovor (intervju) s kandidatima, obavit će se u prostorijama Policijske uprave Šibensko-kninske, Šibenik, Velimira Škorpika 5 (Mandalina)  dana 21. ožujka 2024. godine (četvrtak) nakon provedenog testiranja, a o točnom mjestu i terminu razgovora (intervjua) kandidati/kinje će biti pravovremeno obaviješteni.
 

Pisane vijesti