Požari-sažetak

Slika PU_SK/slike/vijesti/pozar-veliki.jpg

Oko 12.40 sati je izbio požar kod mjesta Žitnić koji se od zaseoka Kašić preko željezničke pruge i ceste proširio prema Moseću. U gašenju koje je u tijeku uz vatrogasce su sudjelovala i tri kanadera i dva air traktora.

foto:ilustracija

Jučer, 19.srpnja na našem području su zabilježena četiri požara, kako slijedi:

- Oko 12.40 sati je izbio požar kod mjesta Žitnić koji se od zaseoka Kašić preko željezničke pruge i ceste proširio prema Moseću. U gašenju koje je u tijeku uz vatrogasce su sudjelovala i tri kanadera i dva air traktora.

- Oko 14 sati je izbio požar između mjesta Jadrtovac i Žaborić koji je zahvatio površinu od oko 600mx 150m niskog raslinja i borove šume. U gašenju su uz vatrogasce sudjelovala i dva air traktora i kanader. Požar je ugašen u sinoć u 19.35 sati i slijedi očevid.

- Oko 16.35 sati je izbio požar na području mjesta Danilo Kraljice kod zaseoka Brajkovići . Opožarena je površina od oko 3 000 metara četvornih trave i niskog raslinja. Požar je ugašen u 17.55 sati, a u gašenju je uz vatrogasce sudjelovao i kanader.

- Oko 16.55 sati je izbio požar kod mjesta Žagrović koji je zahvatio površinu od oko 300mx 200m trave i niskog raslinja. Požar je ugašen u 19.05 sati, a u gašenju je uz vatrogasce sudjelovao i kanader.

Obavljenim očevidom požara koji je izbio 18.srpnja u Ražinama,  utvrđeno je da je odbačeni opušak uzrok izbijanja požara, a o ovom požaru slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.  

 

                                                                                                          



Stranica