"Poštujte naše znakove"- najava aktivnosti

Slika \PU_SK\slike\PPrP\skole-prvasici-1.jpg

Edukativno-preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ 

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“
 
- sutra, 24. rujna (utorak) s početkom u 8.45 sati u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku,
- 25. rujna (srijeda) s početkom u 8 sati u osnovnoj školi Brodarica
- 25. rujna (srijeda) s početkom u 10 sati u područnoj osnovnoj školi Grebaštica
- 27. rujna (petak) s početkom u 8 sati u osnovnoj školi Čista Velika
 
Policijska službenica Postaje prometne policije u Šibeniku će, početkom nove školske godine, održati predavanje i razgovore u svim prvim razredima osnovnih škola, kao i predavanje na prvim roditeljskim sastancima učenika prvih razreda s ciljem upoznavanja djece, ali i roditelja s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu, a posebno s osvrtom na obveze korištenja sigurnosnog pojas, sigurnosne sjedalica i postolja za sjedenje pri prijevozu djece.
Početkom svake školske godine policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske sukladno zadaćama Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011-2020. I zadaćama Provedbenog plana prventivnog djelovanja policije na poslovima nadzora i upravljanja u cestovnom prometu u 2015., temeljem dosadašnjih iskustava na području naše Županije  tijekom rujna provode akciju „Poštujte naše znakove“ usmjerenu na zaštitu djece u prometu i sprječavanja ugrožavanja njihovih života, osobito najmlađih, koji su po prvi put sudionici u cestovnom prometu.

Na nužnost ove akcije upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima je u prošloj godini na našem području u cestovnom prometu ozlijeđeno 36 djece, od kojih je njih 6 zadobilo teže, a 30 lakše tjelesne ozlijede. Od ukupnog broja ozlijeđene djece u prometu, 11 djece su stradali kao pješaci, od kojih je 2 teže, i 9 lakše ozlijeđeno, 8 djece je lakše ozlijeđeno pri vožnji bicikla, dok su njih 17 ozlijeđeni kao putnici u osobnim automobilima,  od kojih 4 teže, a 13 lakše ozlijeđeno.
 
 

Stranica

Dokumenti i linkovi