"Poštujte naše znakove"- najava aktivnosti

Slika \PU_SK\slike\PU\postujte_nase_znakove.jpg

10. prosinca (ponedjeljak)  od 11 do 13 sati u Kninu (Dom HV-a i Studenski dom „Fra Lujo Marun“) u suradnji sa Ravnateljstvom policije će se provesti preventivni projekt „Poštujte naše znakove“ .  

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s odgojno obrazovnim ustanovama i drugim partnerima kontinuirano poduzima ciljane preventivno mjere sa primarnom svrhom zaštite djece kao jedne od najranjivije skupine u prometu. S tom vizijom provode se i brojne aktivnosti senzibilizacije šire javnosti, kako bi se potaknulo građane na odgovorno i pravilno ponašanje u prometu.
 Jedna od takvih preventivnih aktivnosti usmjerena na djecu, ali i senzibilizaciju šire javnosti je i preventivna akcija „Poštujte naše znakove“ koju Ministarstvo unutarnjih poslova zajedno s partnerima intenzivno provodi na početku, ali i tijekom cijele školske godine, jer  znanstveno je potvrđeno da jedino osiguranjem sustavnosti i kontinuiteta provedbe ovakvih programa mogu se postići dugoročni pozitivni preventivni učinci.
U sklopu ove Akcije, policijski službenici zajedno s odgojno – obrazovnim ustanovama, te drugim nadležnim institucijama, umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz interaktivan način educiraju i informiraju učenike najnižih razreda osnovnih škola, odnosno najmlađe sudionike u prometu. Također kroz navedeni program senzibilizira se i šira javnost na opasnosti kojima su izloženi najmlađi sudionici u prometu, čime se ostvaruje primarna prevencija      
 
Program je zamišljen na način da s početkom u 11 sati u kino-dvorani Doma HV, policijski službenici Ravnateljstva policije održe za djecu od 1-4 razreda OŠ Domovinske zahvalnosti  i OŠ dr. Franje Tuđmana, edukativni program „Poštujte naše znakove“, a potom da se za djecu  izvede edukativno-scenska predstava „Kata i Nino na putu od škole“ u izvedbi glumačke skupine kazališta „Zorin Dom“ iz Karlovca.
Nakon predstave, u 12,00 sati aktivnosti projekta premještaju se u službene prostorije Studenskog doma „Fra Lujo Marun“, a koji se nalazi u neposrednoj blizini Doma HV,gdje je planirano da djeca posjete informativne štandove na kojim bi izložili opremu, dijelili letke, brošure i djeci približili djelokrug rada, policija, vatrogasci i crveni križa.
 

Stranica

Dokumenti i linkovi