Policijskoj upravi šibensko-kninskoj dodijeljena Nagrada županije

Slika PU_SK/slike/PU/dan zupanije 2011/IMG_9936.jpg

Temeljem Odluke o dodjeli nagrada i priznanja Šibensko-kninske županije za 2011. godinu, na 12. sjednici Županijske Skupštine Šibensko-kninske županije , od 10. svibnja 2011.godine, Policijskoj upravi šibensko-kninskoj je dodijeljena Nagrada Šibensko-kninske županije zbog naročitog doprinosa  u obrani suvereniteta Republike Hrvatske i obrani prostora Šibensko-kninske županije od neprijateljskog napada u „rujanskom ratu“ , te trajnog ostvarivanja sigurnosti života građana.

Nagradu i priznanje su danas 17.svibnja 2011.g. u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik u nazočnosti brojnih uzvanika načelniku Policijske uprave Ivici Kostanić svečano uručili župan Goran Pauk i predsjednik Županijske skupštine Josip Odak .

 Pored Policijske uprave Šibensko-kninske ,nagrade i priznanja su uručeni  i 113. brigadi Hrvatske vojske zbog obrane suvereniteta i prostora Županije, te prof. Nikoli Bašić zbog realizacije spomen –obilježja poginulim vatrogascima na Kornatima . Grb Županije je uručen udruzi „Argonauta“ iz Murtera  zbog iznimnog udjela u zaštiti prirode i okoliša , te mr. Željku Krnčević zbog iznimnog doprinosa u istraživanjima i znanstvenoj obradi arheoloških lokaliteta.

Župan Goran Pauk i predsjednik Županijske skupštine Josip Odak  su u svom obraćanjima prisutnima između ostalog istaknuli zahvalnost i iznimno poštovanje svim pripadnicima 113. Šibenske brigade, pripadnicima Policijske uprave, kao i svim drugim građanima koji su dali svoje živote, ali i svoj doprinos u obrani suvereniteta domovine i županije.



Stranica