Pojačan nadzor povodom "Martinja"

Slika \PU_SK\slike\vijesti\Stop policija1.jpg

Pojačane represivne aktivnosti provodit će se u vremenu od 8. do 12. studenoga 2019. godine, odnosno u vrijeme održavanja proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinje“  

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ (11 studenog 2019.g), koji će se obilježavati tijekom cijelog razdoblja od sutra, 8. - 12. studenog, očekuje se povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali  alkoholna pića
Obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija u cjelini, kao i na našem području će, sukladno dosadašnjim iskustvima u tom vremenu poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo „Martinje“, te u dane prije i poslije „Martinja“, odnosno petak/subota, subota/nedjelja i nedjelja/ponedjeljak i ponedjeljak/utorak (8./9., 9./10.; 10./11..i 11./12. studenog).
          
U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.  Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.
 
Napominjemo da, i pored upozorenja vozačima da će se u ove dane provoditi pojačane preventivno represivne mjere, tijekom „Martinja“ prošle godine na našem području smo kroz kontrolu 302 vozača, zatekli njih 27 da pod utjecajem alkohola i 6 da pod utjecajem droga upravljaju vozilima, kojom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,59 g/kg.
Osim toga, alkoholizirani vozači su na našem području u proteklih deset mjeseci skrivili 32 prometne nesreće od kojih 2 s poginulim i 30 s ozlijeđenim osobama, od kojih 5 takvih prometnih nesreća su skrivili alkoholizirani mladi vozači.
       
Upozoravamo vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića ili droge, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer samo odgovorno ponašanje doprinosi sigurnosti u prometu. 
 

Pisane vijesti