Pod utjecajem alkohola počinili prometne prekršaje

Slika /PU_SK/SLIKE -novo/alkohol u prometu.jpg

Kod jednog od vozača utvrđena i prisutnost droge kokain i amfetamin, drugi odbio testiranje na drogu, dok će 39-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće tijekom dana uz optužni prijedlog biti priveden na sud

FOTO: ilustracija

Šibenik: upravljao motociklom s 0.41 promila, odbio testiranje na drogu

U subotu, 26.srpnja u 00,20 sati u Šibeniku, policijski službenici Postaje prometne policije Šibenik zaustavili su 22-godišnjaka koji je u vidno alkoholiziranom stanju upravljao motociklom šibenskih registarskih oznaka. Vozaču je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,41 g/kg, te se na zahtjev policijskih službenika odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti opojnih droga i lijekova u organizmu.
Temeljem čl. 190 st. 1. Prekršajnog zakona s vozačem je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sklopljen sporazum.

Tisno: vozio s 1.01 promila i pod utjecajem droge kokain i amfetamin

Jutros, 28. srpnja  u 01,35 sati u Tisnom, policijski službenici Postaje prometne policije Šibenik zaustavili su 28-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka u vidno alkoholiziranom stanju. Izvršenim alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1.01. g/kg, te je obavljenim preliminarnim testiranjem na opojne droge utvrđenoa prisutnost kokaina i amfetamina. Prilikom postupanja policijskih službenika 28-godišnjak je dragovoljno predao pvc vrećicu u kojoj se nalazila droga kokain izmjerene bruto težine od 1 grama.
Zbog počinjenih prekršaja protiv 28-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog.
 
Primošten: izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 1.81 promila

Jutros, 28. srpnja u 01,40 sati u Primoštenu, 39-godišnji državljanin RH  je upravljao osobnim automobilom austrijskih nacionalnih oznaka, kojemu je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1.81 promila, dolaskom do preglednog zavoja nije prilagodio brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila,  prelazi na suprotnu prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje prednjom stranom vozila udara u uzdignuti betonski ivičnjak nogostupa nadvožnjaka te se odbija i udara u zaštitnu ogradu.
Zbog izazivanja prometne nesreće 39- godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije policije te će tijekom dana uz optužni prijedlog biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.
 

Stranica