Pod utjecajem alkohola automobilom udario u motociklista koji nije imao kategoriju za tu vrstu vozila

Slika \PU_SK\slike\vijesti\polis.jpg

U prometnoj nesreći koja je 6. kolovoza oko 20,10 sati dogodila u Betini teže su ozlijeđeni vozač i suvozačica s motocikla

FOTO: Ilustracija

Do prometne nesreće je došlo na način da 34-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom BMW zagrebačkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola, dolaskom do raskrižja s cestom koja ima prednost prolaska ulazi na tu cestu, a da prethodno nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom, uslijed čega udara u nadolazeći motocikl Kymco šibenskih registarskih oznaka kojim je bez upisane kategorije za tu vrstu vozila upravljao 20-godišnjak dok je suvozačica na motociklu 19-godišnjakinja. Prilikom pada su vozač i suvozačica zadobili teške tjelesne ozljede te je vozač zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku dok je suvozačica prebačena na liječenje u KBC Split.

Vozač osobnog automobila je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske dok će protiv vozača motocikla biti podnesen Obvezni prekršajni nalog.

Priopćenja