OTVORENA NOVA ZGRADA KRIM POLICIJE

Slika PU_SK/slike/PU/Nova krim zgrada 2011/thb.jpg

Danas u 12.15 sati je u sklopu PU šibensko-kninske u Šibeniku, Velimira Škorpika 5  svečano otvorena nova zgrada kriminalističke policije PU šibensko-kninske . Nova zgrada je površine je oko 650 m2 i raspolaže s 22 nova ureda i 17 pomoćnih prostorija u koje useljava oko 30 policijskih službenika Odsjeka kriminalističko-tehničkih poslova i Odsjeka kriminaliteta droga.

Na svečanoj ceremoniji koja je započela intoniranjem državne himne i minutom šutnje su bili nazočni brojni uzvanici: izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s ministrom Tomislavom Karamarkom, župan Šibensko-kninske županije, gradonačelnici Šibenika, Vodica i Knina, predstavnici pravosudnih tijela i drugih državnih tijela , te brojni djelatnici PU šibensko-kninske .

Nazočnima se obratio načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić koji je istaknuo značaj i važnost opremanja nove zgrade kriminalističke policije kao bitnog čimbenika u stvaranju uvjeta za što učinkovitije suprostavljanje  organiziranom kriminalitetu, tim više što se pred policiju postavljaju sve veći zahtjevi koji se mogu rješavati samo uz sve stručnije i profesionalnije djelovanje i uz primjerene uvjete rada , što je ovom investicijom PU šibensko-kninska i dobila.

Načelnik Ivica Kostanić se zahvalio ministarstvu koje je prepoznalo potrebe i omogućilo realizaciju istih, ističući da se samo uz obostranu suradnju rad može biti uspješniji i učinkovitiji.

Ministar Tomislav Karamarko je presjecanjem vrpce označio otvorenje nove zgrade , te se tom prilikom obratio nazočnima prigodnim govorom u kojem je istaknuo svoje zadovoljstvo što je Ministarstvo unutarnjih poslova usprkos razdoblju ekonomske krize iznašlo mogućnosti da u Šibeniku otvori novi objekat radi stvaranja adekvatnog radnog prostora policijskim službenicima kriminalističke tehnike i kriminaliteta droga.  

Svečano otvorenje je završeno blagoslovom policijskog kapelana PU šibensko-kninske don Darka Poljaka.



Stranica