Osumnjičeni za izazivanje nereda na štetu šest osoba

Slika \PU_SK\slike\vijesti\GRBB_1.jpg

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom, dvojicom 19-godišnjaka i 18-godišnjakom osumnjičenima za izazivanje nereda na štetu šest osoba starosne dobi od 19 do 48-godina, među kojima i jednog maloljetnika

Provedenim kriminalističkim istraživanje je utvrđeno da su osumnjičeni, kao pripadnici šibenske navijačke skupine, 23. srpnja oko 22.30 sati u Šibeniku u gradskoj četvrti Ražine Gornje, sudjelovali u mnoštvu, koje je nasiljem prema oštećenim osobama uporabom opasnog oruđa dovelo u opasnost njihove živote i imovinu.
Utvrđeno je da su osumnjičeni, nakon što ih je osumnjičeni 20-godišnjak, upoznao da je s osnova pripadnosti splitskoj navijačkoj skupini, na tom mjestu neposredno prije, bio verbalno napadnut od strane neidentificiranih muških osoba, motivirani željom za osvetom i mržnjom prema splitskoj navijačkoj skupini, a znajući da pripadnici te navijačke skupine oslikavaju zid na tom mjestu u to vrijeme, maskirani ih napali predmetima pogodnim za napad. Tom prilikom osumnjičeni su, između ostalih, naišli na osobni automobil u kojemu su bila dvojica oštećenih, koji su nakon što je vozilo oštećeno uspjeli pobjeći, oštetili i osobni automobil  48-godišnjakinje i 28-godišnjaka. Ovom prilikom osumnjičeni 19-godišnjak je teže ozlijeđen, a nastala šteta će se naknadno utvrditi.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanje osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. Kriminalističko istraživanje se nastavlja radi  utvrđivanja kaznene odgovornosti i drugih osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem.
 
 

Priopćenja