Osumnjičen za pet teških krađa

Slika \PU_SK\slike\vijesti\PROVALA AUTO.jpg

U Policijskoj postaji Šibenik je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom osumnjičenim za pet teških krađa, od kojih tri u pokušaju, sve na štetu osoba s područja Šibenika i franjevačkog samostana u Šibeniku

Osumnjičeni je 3. svibnja u Šibeniku, s unaprijed stvorenom namjerom da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, uporabom podesnog predmeta razbio stakla na prednjim vratima parkiranih osobnih automobila 49-godišnjaka 60-godišnjaka i otuđio manji iznos novca, osobne isprave, bankovne kartice, razni alat i osobne stvari, dok je na isti način provalio u parkirani osobni automobil 51-godišnjakinje, kada je bio uočen i odustao od izvršenja kaznenog djela, kao i prilikom provale u osobni automobil  34-godišnjaka.
Ovim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tog dana na isti način pokušao provaliti u škrabice franjevačkog samostana, kojom prilikom je otuđio svijeće i šibice.
Tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenog su pronađeni i od njega oduzeti otuđeni predmeti, a ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima je procijenjena na oko 8.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske. .
 

Priopćenja