Oštetio državni proračun za više od 11 milijuna kuna

Slika PU_SK/slike/vijesti/auto_policija04.jpg

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 60-godišnjak u svojstvu člana Uprave, Predsjednika Uprave i predstavnika krajnjeg suvlasnika tvrtke iz Primoštena, te člana Uprave više povezanih društava iz grupacije pravnih osoba sa sjedištem u Zagrebu i Tribunju, u razdoblju od 2009.g. do 2010.g., odobravao provođenje nezakonitih obračunskih plaćanja i naplata cesijama, asignacijama i izjavama o kompenzacijama međusobnih obveza i potraživanja za tvrtku  

U Odjelu kriminalističke policije ove Policijske uprave, po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku i  dostavljene Kaznene prijave Ministarstva financija Financijskog inspektorata, Zagreb, je dovršeno opsežno kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim mađarskim državljaninom, sa privremenim boravkom u Tribunju za kojega je utvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo pogodovanje vjerovnika.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni 60-godišnjak u svojstvu člana Uprave, Predsjednika Uprave i predstavnika krajnjeg suvlasnika  tvrtke iz Primoštena, te člana Uprave više povezanih društava iz grupacije pravnih osoba sa sjedištem u Zagrebu i Tribunju, u razdoblju od 2009.g. do 2010.g.,  odobravao provođenje nezakonitih obračunskih plaćanja i naplata cesijama, asignacijama i izjavama o kompenzacijama međusobnih obveza i potraživanja za tvrtku iz Primoštena sa neprekidno blokiranim žiro računom, kojim je obračunskim plaćanjima i naplatama znajući da je ta tvrtka nesposobna za plaćanje, plaćao obveze prema drugim vjerovnicima, odnosno društvima iz grupacije pravnih osoba, određene dobavljače za usluge i druge. Takvim postupanjem je oštetio Poreznu upravu Područni ured Šibenik, odnosno Državni proračun za iznos od oko 11.395.000 kuna.

Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu podnijeto Posebno izviješće s podacima osumnjičenog, kao dopuna podnijetoj kaznenoj prijavi. 



Stranica