Oformljena Prometna jedinica mladeži

Slika /PU_SK/slike/pprp/pjm2009/stol-300.jpg
Danas u 11 sati u sjedištu Policijske uprave, sukladno članku 5. stavak 7.  Zakona o sigurnosti prometa na cestama, oformljena je Prometna jedinica mladeži, koju, kao i svake godine, organizira ova policijska uprava u suradnji s Prometno tehničkom školom u Šibeniku, a kojem činu su bili nazočni, uz zamjenika načelnika policijske uprave, gosp. Sandro Santinija, dogradonačelnik gosp. Petar Baranović, predstavnik općine Rogoznica, gosp. Ante Bogavčić i ravnatelj Prometno-tehničke škole gosp. Zdravko Peran.
 
Naime, već 13 godina, temeljem Odluke Grada Šibenika i Županije, naša policijska uprava i Prometno-tehnička škola Šibenik, formiraju Prometne jedinice mladeži tijekom turističke sezone, a koje formiranje, pored edukativnog značaja na promicanju pozitivnih ponašanja u cestovnom prometu, imaju za cilj poboljšanje sigurnosti prometa na našim cestama i ulicama, povećanje protočnosti prometnica i kao i davanje korisnih informacija turistima pri posjeti naše Županije.
Ove godine će ukupno djelovati 46 pripadnika Prometnih jedinica mladeži, od kojih je do sada osposobljeno 34, dok se još 12 mladih polaznika osposobljava za područje Knina. Na području gradova Šibenika i Knina, mjesta Brodarica i općine Rogoznica, Prometne jedinice mladeži će raditi u dvije grupe u vremenskom periodu od 20. lipnja 2009.g. do 15. kolovoza 2009.g. ( u vrijeme otvaranja Međunarodnog festivala djeteta).
Tom prilikom u gradu Šibeniku opservirati će područje poljane, nove tržnice, obale i autobusnog kolodvora, u gradu Kninu uži dio grada, u Brodarici pristanište za otok Krapanj, a u Rogoznici područje mosta.

Tijekom rada pripadnici Prometne jedinice mladeži će posebnu pozornost posvetiti nepropisno parkiranim i zaustavljanim vozilima u čemu će imati podršku policijskih službenika prometne i kontakt policije.    


Stranica