Održana sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta

Slika /PU_SK/Galerije/SLIKA GRAD ŠIBENIK.jpg

Jučer, 13. lipnja u Uredu gradonačelnika je održana sjednica Odbora za prevenciju kriminaliteta

FOTO: GRAD ŠIBENIK

Na sjednici Odbora za prevenciju kriminaliteta, među ostalim točkama dnevnog reda razgovaralo se o stanju sigurnosti na području djelovanja Policijske uprave šibensko-kninske s naglaskom na područje grada Šibenika. 
Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Sandro Santini iznio je podatke o pojedinim kaznenim djelima, od kojih su neka u porastu, no u porastu je i otkrivanje počinitelja istih. Prometne nesreće dijelom se vezuju i uz intenzivniji promet u turističkoj sezoni. Na prometnicama su prisutniji motocikli i bicikli, a policijske službe će se dodatno angažirati i oko sigurnosti turista koji su često zbog dugih putovanja izloženi umoru te voze s manjom pažnjom.

Zaštita života, tijela i imovine istaknuta je kao prioritet od strane policijskih službenika, a apostrofiran je i problem migracija, tj. pokušaja ilegalnih prelazaka granice. Intenzivno se provode i aktivnosti promicanja kulture nenasilja i tolerancije među djecom i mladima.

Akcije potiče i resorno Ministarstvo, a uključeni su i mediji kako bi informacije o potrebi preventivnog djelovanja došle do što većeg broja korisnika. Djeca i mladi su najviše putem interneta izloženi određenim oblicima neprikladnog ponašanja, vršnjačkog i drugog nasilja, a uz prevenciju, policija provodi i represivne mjere u ovoj osjetljivoj temi.

Povećanju opće sigurnosti u gradu Šibeniku doprinijele su i sigurnosne kamere, koje su korisne i u bržem  rješavanju slučajeva kriminala, ali i u prevenciji.

Gradonačelnik Željko Burić je zahvalio predstavnicima policije i drugih službi uključenih u održavanje visoke razine sigurnosti  u gradu Šibeniku  na međusobnoj suradnji. Učinkovitost službi jedan je od elemenata koji pomaže da se naši sugrađani osjećaju sigurnima i zaštićenima.

Uz gradonačelnika Željka Burića i zamjenika Danijela Miletu, sjednici su prisustvovali ostali članovi Odbora - predstavnici Policijske uprave šibensko-kninske, predstavnici osnovnih i srednjih škola s područja grada Šibenika, Općinskog državnog odvjetništva te Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područni ured Šibenik.Stranica