Održana preventivna predstava "DISLIKE"

  • Slika /PU_SK/Galerije/2023/plakat_DISLIKE.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U organizaciji Policijske uprave šibensko-kninske u suradnji s Ravnateljstvom policije i Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Šibenika u sklopu preventivnog projekta Živim život bez nasilja &Zajedno protiv govora mržnje, jučer, 13.prosinca je u HNK u Šibeniku izvedena edukativna kazališna predstava Gradskog kazališta "Zorin dom" iz Karlovca pod nazivom "DISLIKE"

FOTO: PU šibensko-kninska


Kazališnoj predstavi prisustvovalo je oko 160 učenika petih i šestih razreda osnovnih škola s područja grada, te njihovi ravnatelji, stručni suradnici i učitelji.
 
Proveo se i multimedijalni interaktivni program s ciljanom skupinom učenika, edukativni kviz na temu internetskog nasilja, a najbolji učenici dobili su prigodne nagrade.

Cilj predstave je edukacija djece i mladih na temu Sigurnost na internetu i društvenim mrežama kako bi se spriječila kaznena djela na njihovu štetu, smanjilo nasilje preko interneta te potakla djecu i mlade na sigurno korištenje interneta i društvenih mreža.

Kroz ovu kazališnu predstavu, u kojoj je glavni protagonist predstave mladi YouTuber Psycho Mouse, provela se edukacija djeci o dobrim i lošim stranama interneta.

Cilj projekta je poslati poruku mladima da za nasilje nema opravdanja. Ono što je dobro je da to radi zajednica, Vijeće za prevenciju Grada Šibenika, odgojno-obrazovne ustanove, policija i cilj je aktivno uključiti djecu.
Danas smo govorili o problemu nasilja u stvarnom, ali i virtualnom  svijetu i sigurna sam da smo naučili djecu kako i na koji način se ponašati i zaštiti u svijetu interneta. Isto tako i da ne koriste poruke mržnje, već mira. Kada govorimo o kaznenim djelima, 2022. imali smo 3212 kaznenih djela na štetu djece. Tu govorimo i o terminima poput fishinga, cat fishinga, terminima koji su do nedavno bili strani. Kad govorimo o kaznenim djelima vršnjačkog nasilja, tijekom 10 mjeseci ove godine zabilježen je znatan porast, konkretno 507 počinitelja vršnjačkog nasilja. Cilj nam je osvijestiti naše mlade i biti zajednica koja brine - kazala je  voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije gđa.Sandra Veber

Uz predstavnike  MUP-a, veliku podršku projektu dali su predstavnici lokalne vlasti, župan g. Marko Jelić, zamjenica župana gđa. Iris Ukić Kotarac, predstavnik Grada Šibenika g. Paško Rakić i odgojno obrazovne i druge ustanova koje se bave ovom problematikom.
 

Pisane vijesti