Obilježen Dan policije

  • Slika \PU_SK\slike\vijesti\Dan policije 2019\naslovna.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Danas, 26. rujna u sjedištu ove Policijske uprave prigodno je obilježen 29. rujan - DAN POLICIJE

Danas, 26. rujna u sjedištu Policijske uprave prigodno je obilježen 29. rujan - DAN POLICIJE, kojom prilikom su položeni vijenci na Spomen ploču smrtno stradalim policijskim službenicima i u Spomen parku poginulih pripadnika specijalne jedinice „Jastrebovi“ u sjedištu Policijske uprave. Potom su položeni vijenci i na središnji Spomen križ na gradskim groblju „Kvanj“, nakon čega je održana Sveta misa zadušnica u katedrali «Svetog Jakova» u Šibeniku.
Obilježavanje ovog Dana je završeno prigodnim program uz druženje i domjenak u sjedištu Policijske uprave, kojom prilikom se uzvanicima i okupljenim policijskim službenicima prigodno obratio Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave.

U svom prigodnom govoru, između ostaloga, naveo da je hrvatska policija, koja je izrasla iz Domovinskog rata i na blagdan sv. Mihovila slavi svoj dan,  naš zaštitnik, arhanđeo sv. Mihovil bio je osvjedočeni borac protiv zla i pravednik, baš kao što se i hrvatska policija od svog ustrojavanja bori, u početku neposredno za slobodu i neovisnost naše države, a danas za očuvanje zakonitosti, javnog reda i mira, te ustavnog poretka republike hrvatske.
Tom prilikom je, između ostalog naveo da je stanje sigurnosti na području nadležnosti policijske uprave šibensko-kninske i u tekućoj 2019.g. povoljno i na visokoj razini, bez najtežih kaznenih djela, a i broj težih kaznenih djela protiv imovine – razbojništva je u padu, a koji je pokazatelji u ovom segmentu upućuju na povoljno stanje sigurnosti na našem području, jer i u odnosu na ta teška kaznena djela koja bi u većoj mjeri mogla uznemiriti naše građane i javnost bilježimo pozitivan trend u prevenciji i sprječavanju kaznenih djela, što je sve dodatan garant još veće sigurnosti na području ove policijske uprave, jer je upravo sigurnost stranih i domaćih turista tijekom ljetne sezone bila jedan od ključnih elemenata pri odabiru turističke destinacije i jedna od naših najvažnijih policijskih zadaća, koju mi uspješno obavljamo iz godine u godinu.
 Zahvalio je  svim djelatnicima ove Policijske uprave, jer bez njihovog predanog i savjesnog rada ti dobri rezultati se sigurno ne bi iskazali, a inače osnov policijskog posla je isključivo timski rad i uzajamno povjerenje i gdje prvenstveno prevladava znanje, stručnost i profesionalnost.

Potom se prigodno su se obratili  župan g. Goran Pauk, kao i zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika g. Paško Rakić, koji su osim čestitke svim policajcima povodom obilježavanja ovog Dana, svima zaželjeli uspješan daljnji  rad.
 
Za izuzetno uspješnu suradnju i pruženu pomoć Kolegij Policijske uprave se zahvaljujio , te je načelnik Ivica Kostanić uručio zahvalnice:
 
  1. ŽELJKU DULIBIĆU – ravnatelju Županijske lučke uprave
 
  1. STIPI PETRINI – načelniku općine Primošten, čiju zahvalnicu je preuzela pročelnica općine Primošten IRIS UKIĆ KOTARAC,
 
  1. Pok. ZDRAVKU PERANU za uspješnu dugogodišnju suradnju, čiju zahvalnicu je preuzela njegova supruga NENA PERAN
 
 
 
Glavni ravnatelj policije je dodijelio zahvalnice policijskim službenicima koji su svojim neposrednim radom  kao koordinatori ili kao policijski službenici doprinijeli provedbi projekta „Sigurna turistička sezona 2019.“, a to su:  
 
- Krešimir Nimac- voditelj službe policije,
- Edi Pervan -   voditelj odjela za javni red i mir
 
- Ante Petković-  policijski službenik za javni red u službi policije,   
- Dalibor Samirić-  pomoćnik načelnika u PP Šibenik ,
- Dujo Troskot- pomoćnik načelnika za poslove policije u PP vodice,
- Jere Gulin-  voditelj teritorijalnog sektora u PP Šibenik,
- Željko Krnić - voditelj teritorijalnog sektora u PP Šibenik,
- Marko Čuklin- voditelj teritorijalnog sektora u PP Šibenik,
- Mario Olić- voditelj teritorijalnog sektora u PP Šibenik,
- Željko Brocić- pol. službenik za nezakonite migracije u PP Šibenik,
- Mladen Mamić - voditelj teritorijalnog sektora u PP Vodice 
 
 
POVODOM DANA POLICIJE U PU JE ODRŽANO I ŠPORTSKO NATJECANJE
U KOJEMU JE
 
  1. MJESTO U MALOM NOGOMETU OSVOJILA
 
-POSTAJA POMORSKE POLICIJE ŠIBENIK
 
U BASKETU
 
        -JAVNA VATROGASNA POSTROJBE ŠIBENIK
 
 
U STRELJAŠTVU – ZRAČNA PUŠKA
 
             ŽENE
  • JOSIPA VUJIĆ- postaja pomorske policije Šibenik
     
    MUŠKI
  • ŽELJKO GAL – služba policije
     
     
  
U BASKETU 
  • UPRAVA ZA ZATVORSKI SUSTAV  ŠIBENIK
 
U MALOM NOGOMETU
  • POLICIJSKA POSTAJA KNIN 
 
 

Pisane vijesti